Altın, Promosyon Olur mu ?

24 Eyl

 

altın

Bu seneki Promosyon Fuarının katılımcılarından biri de İAR yani İstanbul Altın Rafinerisi idi.  Külçe altınları özel yaptırılmış firma baskılı kartonlara koyarak sunuyorlardı. Peki, Altın promosyon olur mu ?

Altın ancak son kullanıcıya veya firmanın kendi elemanlarına sunulursa promosyon olur.  Çabuk nakit paraya çevrilebilecek bir unsur olduğundan Altın’ın promosyon amacıyla aracı müşterilere ve hizmet verenlere verilmesi doğru olmaz.  Mesela yılbaşı hediyesi olarak çalıştığınız banka şubesinin müdürüne kalem, ajanda gibi şeyler verilebilir. Müdür bunları paraya çeviremez. Ama Altın verdiğinizde, doğrudan para vermiş gibi olursunuz, ki bu bir nevi rüşvet sayılır.

Altın son müşteriye, bir kampanya içinde verilebir. Mesela bir üründen alanlar arasında yapılacak çekilişte, kazanan talihlilere Altın verilebilir. Öte yandan Altın, firmaların kendi elemanlarına yönelik bir promosyon da olabilir. Mesela çocuğu olan çalışanlara, firma tarafından Altın verilebilir. Evlenen çalışanlara verilebilir. Belli bir seneyi dolduran çalışanlara verilebilir, vb…

Bunun dışında Altın, Promosyon malzemelerinin sahip olduğu en önemli özelliklerden birine sahip değildir. “Gerçek alım fiyatından daha pahalı gözükme ve bilinme.” Bir Promosyon malzemesi, gerçek alım fiyatından ne kadar daha pahalı bilinirse o kadar iyidir. Örneğin piyasada tanesi 100 TL’ye satılan bir kalemi, siz 500 tane için tanesi 75 TL’den aldınızsa, dağıttığınız kişilere 75 TL’lik bir harcama ile 100 TL’lik bir hediye vermiş olursunuz. Ama Altın altındır ve böyle bir fiyat farkı olamaz.

Velhasıl sonuç olarak; Altın, Promosyon malzemesi olur. Ama doğru yerde kullanılması gereken, hassas bir promosyon malzemesidir.

Yorum bırakın