Promosyon Ürünü Logoya Uygun Olmalı !

23 Eyl

saatPromosyon = Logo. Bir ürünün promosyon malzemesi sayılması için Logolu veya özelleştirilmiş olması şart. Aksi halde “Hediyelik Eşya” sayılır. Promosyon Ürünü ile Hediyelik Eşyanın en büyük farkı budur.

Mesela bazı kaliteli kalem markaları Promosyon’a uygundur. Scrikss’de çalışırken en büyük avantajlarımızdan biri, Cross kalemlerin kenarındaki yazı yazma boşluğu ve ince klipslerine logo monte edilebilmesiydi. Bu sayede firmalar logolarını kalemin üzerine amblem veya lazer yazı olarak koyabiliyorlardı. İsterlerse dağıtacakları kişilerin isimlerini tek tek yazdırabiliyorlardı. Cross bu sayede promosyon denilince ilk akla gelen kaliteli kalemlerdendir. En az Cross kadar kaliteli, hatta daha pahalı olan Mont Blanc kalemlerde ise bu avantaj yoktu. Bu yüzden promosyon’da fazla kullanılamadı.

Bazen güzel ve ilginç görünen bir ürün Logo basımına uygun olmayabilir. Deneyimli promosyon firmaları bile zaman zaman bu hususu gözden kaçırabiliyor ve yukarıdaki gibi logo basacak bir yeri olmayan bir saati stoklarına getirebiliyor.

Şu bir gerçek ki, promosyonda en çok satan ürünler, üzerinde logo olması en göze batmayan, ama bir o kadar da büyük logo kullanılabilen ürünlerdir. Promosyon ürünü seçiminde, sunumunda ve üretiminde bu hususa dikkat etmek gerekir.

Yorum bırakın